a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τέταρτη ημέρα σεισμικής δραστηριότητας


Για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.
Ο ισχυρότερος σεισμός από τους τρεις ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πέντε λεπτά πριν από το μεσημέρι. Οι άλλες δύο δονήσεις ήταν μικρότερης έντασης, 4 και 3,7 βαθμών.
Χθες σημειώθηκε η ισχυρότερη σεισμική δόνηση, 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εννέα λεπτά πριν από τις 13.00 το μεσημερι.
Προχθες σημειώθηκε δόνηση έντασης 5,2 βαθμών και την περασμένη Πέμπτη άλλη μια ισχυρή δόνηση 5,3 βαθμών, νωρίς το πρωί.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή το φαινόμενο, εμφανίζονται ωστόσο καθησυχαστικοί. Ισχυρίζονται ότι οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις δείχνουν ένα ιδιόρρυθμο ρήγμα που δε δρα όπως τα άλλα και δίνει πολλούς και μεσαίας κλίμακας σεισμούς και όχι έναν μεγάλο και μικρούς μετασεισμούς. Θεωρούν ότι κατ' αυτό τον τρόπο η ενέργεια εκτονώνεται σταδιακά.
Μάλιστα είναι πιθανό η σεισμική δραστηριότητα να συνεχιστεί για τρεις ή τέσσερις ημέρες ακόμη, δίνοντας τέτοιου ή μικρότερου μεγέθους σεισμούς.
Αν και όλοι οι σεισμολόγοι είναι κατηγορηματικοί στο ότι δε συνδέονται οι σεισμοί στη κρητική θάλασσα με την δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης, το κυκλαδίτικο νησί βρίσκεται στο μικροσκόπιο. Είκοσι-ένας σταθμοί καταγράφουν μέρα νύχτα τα πάντα και πολυπληθής ομάδα επιστημόνων απ 'ολον τον κόσμο παρατηρεί και την παραμικρή αλλαγή της θερμοκρασίας και του εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου