a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι Ελληνες, η κρίση και οι δρόμοι της φυγής Αν είναι αλήθεια ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία, στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύει σαφώς το δεύτερο. Εγκλωβισμένη στη δίνη της κρίσης και με την ανεργία να σπρώχνει στο περιθώριο στρατιές νέων, η χώρα βλέπει για μια ακόμα φορά το παραγωγικό της δυναμικό να μεταναστεύει, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη, την Αμερική, ακόμα και στην Αυστραλία. Το θλιβερό της όλης υπόθεσης είναι, μάλιστα, ότι το νέο μεταναστευτικό κύμα σπρώχνει στους δρόμους της φυγής το πιο εξειδικευμένο τμήμα της νέας γενιάς, επιστήμονες με πτυχία, πολυετείς σπουδές και προσόντα, τους νέους ανθρώπους, δηλαδή, που, υπό άλλες συνθήκες, θα αποτελούσαν τον κινητήριο μοχλό για την ανασυγκρότηση της χώρας. Στις σελίδες που ακολουθούν, το FORUM δίνει τον λόγο σε Ελληνες επιστήμονες, καλλιτέχνες και συγγραφείς που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ζητεί τη γνώμη των συμπατριωτών μας που αγωνίζονται χρόνια τώρα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και κουβεντιάζει με νέους Ελληνες που αναζητούν εδώ και λίγο καιρό την τύχη τους στις απαιτητικές μητροπόλεις της Δύσης. ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΡΑΦΟΥΝ: Β. Αλεξάκης - Θ. Καλλιφατίδης - Ακ. Καραζήσης - Στ. Κριμιζής - Λ. Λαμπριανίδης - Απ. Λυκεσάς - Αλ. Πασχαλίδου - Κ. Πιερρακάκης - Γ. Χωραφάς


Αν είναι αλήθεια ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία, στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύει σαφώς το δεύτερο.

Εγκλωβισμένη στη δίνη της κρίσης και με την ανεργία να σπρώχνει στο περιθώριο στρατιές νέων, η χώρα βλέπει για μια ακόμα φορά το παραγωγικό της δυναμικό να μεταναστεύει, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη, την Αμερική, ακόμα και στην Αυστραλία.
Οι Ελληνες, η κρίση και οι δρόμοι της φυγής
Το θλιβερό της όλης υπόθεσης είναι, μάλιστα, ότι το νέο μεταναστευτικό κύμα σπρώχνει στους δρόμους της φυγής το πιο εξειδικευμένο τμήμα της νέας γενιάς, επιστήμονες με πτυχία, πολυετείς σπουδές και προσόντα, τους νέους ανθρώπους, δηλαδή, που, υπό άλλες συνθήκες, θα αποτελούσαν τον κινητήριο μοχλό για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Στις σελίδες που ακολουθούν, το FORUM δίνει τον λόγο σε Ελληνες επιστήμονες, καλλιτέχνες και συγγραφείς που διαπρέπουν στο εξωτερικό, ζητεί τη γνώμη των συμπατριωτών μας που αγωνίζονται χρόνια τώρα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και κουβεντιάζει με νέους Ελληνες που αναζητούν εδώ και λίγο καιρό την τύχη τους στις απαιτητικές μητροπόλεις της Δύσης.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΡΑΦΟΥΝ: Β. Αλεξάκης - Θ. Καλλιφατίδης - Ακ. Καραζήσης - Στ. Κριμιζής - Λ. Λαμπριανίδης - Απ. Λυκεσάς - Αλ. Πασχαλίδου - Κ. Πιερρακάκης - Γ. Χωραφάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου